A sors nem akarta Bodolaiék szenzációs futamát

 Két szakaszt is nyert és a dobogós helyekért harcolt Bodolai László és Deák Attila a Salgó Ralin: a második kör végén azonban egy defekt elrontotta az ígéretes versenyt, és a páros a hetedik helyen zárt.

Mivel nem érkezett meg az új Ford Fiesta, így egy Ausztriából bérelt autóval állt rajthoz a szezonnyitó Salgó Ralin a Bodolai–Deák páros. A pilótának azonban nagyon feküdtek a kitalált beállítások, és kis túlzással élete futamát teljesítette a tempó szempontjából: már az első Kazáron is top ötös időt szállítottak, majd a következő Szuhát meg is nyerték a WRC2-es világbajnok Mads Ostberg előtt, így azon a ponton vezették is a futamot.

Ezen a szűk, erdei, bevállalós szakaszon a második körben is ők voltak a leggyorsabbak, így az abszolút harmadik helyen álltak és Vincze Ferenccel csatáztak a másodikért, ám Cereden utolérte őket a balsors: defektet kaptak, ezzel a kilencedik helyig csúsztak vissza. Innen az utolsó körben a hetedikre tudtak feljönni, így a szenzációs tempót nem tudták kiemelkedő eredményre váltani.

„Picit mi is meglepődtünk az időkön, az első Szuhán éreztük, hogy jó lesz, mert egyszer sem tört meg a lendület, de azért ezt nem vártuk. Jól működött a stratégiánk ezen a pályán, és az autót is sikerült jól beállítani annak ellenére, hogy teljesen más gátlók voltak alatta a tavalyihoz képest” – mesélte a pilóta.

„A második kör végén nehezen emésztettük meg, hogy a dobogós helyekről a kilencedik pozícióba estünk vissza, de azzal raktuk össze magunkat fejben, hogy megnyerhetjük a power stage-et, mert az eredetileg a Szuha volt és azt sikerült előtte kétszer megnyerni. Sajnos Bandiék pont ott estek be, így nem az lett a power, ráadásul nálunk állt meg a rajtoltatás, így hideg gumikkal nem is jöttünk rajta jó időt. Úgy néz ki, hogy a sors ezt sem akarta most nekünk adni, de próbálunk építkezni a tempóból” – tette hozzá Bodolai László.

A páros készül a Boldogkő Ralira, Bodolai szerint addigra már megérkeznek az új autók, a pályákat pedig ismerik és kedvelik is, bíznak a jó eredményben.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts